UTSTÄLLNING

Anna Claréns "Need to be needed" ställs ut på Abecita

Från "Need to be needed".

På Abecita Popkonst & Foto i Borås kan du snart se "Need to be needed" där hon utforskar människors behov av att vara en del av ett sammanhang.

Anna Clarén har sedan tidigare släppt fotoböckerna ”Close to home” (2013) och ”When everything changed” (2018) samt boken med samma titel som utställningen – ”Need to be needed” som gavs ut av Bokförlaget Max Ström under 2023. 

Utställningen på Abecita och innehållet handlar om relationer med frågor som ”Vem är jag i min familj och vem är jag utan den? Vem behöver egentligen vem?”

I ”Need to be needed” utforskar Anna Clarén behovet av att vara behövd – att vara en del av ett sammanhang.

"Min bildvärld föds i vardagen, i det allra närmsta. Jag är en trebarnsmamma som bor i en villaförort. Mitt liv är varken exotiskt eller extremt, varken marginaliserat eller glamoröst. Jag skildrar en verklighet som jag tror att många känner igen. I denna förtroliga sfär – det alldagliga, näst intill oansenliga – vill jag se och lyfta fram det storslagna. I min vardag söker jag de stora och allmänmänskliga frågorna, de som handlar om livets mål och mening, om längtan efter tillhörighet och gemenskap. Att fotografera är för mig ett sätt att ta försöka tolka det flöde som är livet." förklarar hon.

Utställningen visas på Abecita Popkonst & Foto i Borås från 25 januari 2024 fram till 12 maj 2024.