Fotonyhet

Årets bild 2016 – fri entré till prisutdelningen

Kommer den flerfaldigt prisade fotografen Magnus Wennman att ta hem ytterligare 'Årets bild-gubbar' när det är dags för prisutdelning imorgon?
[{"msrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/field\/image\/MAGNUSWENNMAN_foto_isabel_svensson.jpg?itok=1nBd_fx8","src":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/field\/image\/MAGNUSWENNMAN_foto_isabel_svensson.jpg?itok=1nBd_fx8","osrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/field\/image\/MAGNUSWENNMAN_foto_isabel_svensson.jpg","besk":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/horizontal-teaser-image\/public\/field\/image\/MAGNUSWENNMAN_foto_isabel_svensson.jpg?itok=0nh2LBu_","w":824,"h":526,"title":"Kommer den flerfaldigt prisade fotografen Magnus Wennman att ta hem ytterligare "\u00c5rets bild-gubbar" n\u00e4r det \u00e4r dags f\u00f6r prisutdelning imorgon?Foto: Isabel Svensson<\ span="">"}]
Kommer den flerfaldigt prisade fotografen Magnus Wennman att ta hem ytterligare "Årets bild-gubbar" när det är dags för prisutdelning imorgon?

Lördag 5 mars är det dags att dela ut priser för årets bästa pressbilder i Sverige. Detta äger rum på Kulturhuset Spira i Jönköping, ett evenemang som är gratis att besöka.

Klockan 14.00 imorgon lördag kommer konferenciern och fotografen Lars Dareberg att hälsa välkommen till den 74:e upplagan av Årets bild, en fototävling för Sveriges pressfotografer. Alla är välkomna att delta på prisutdelningen som äger rum på Kulturhuset Spira i Jönköping.

Av 4 946 inskickades bilder har juryn nu valt ut vilka som ska hedras med utmärkelser inom klasser som nyhetsbild, sportbild och porträtt. På prisutdelningen kommer även Årets fotograf och Årets rookie att utses, samt självklart vilken bild som får titeln Årets bild.

På söndag kan du se alla vinnarbilderna i en utställning för Årets bild 2016. Vernissagen öppnar klockan 12.00 på Jönköpings läns museum.