https://www.kamerabild.se/nyheter/bransch/olympus-vi-forsvinner-inte-fran-kameramarknaden
547361
Bransch
falskt
Bransch

Olympus: ”Vi försvinner inte från kameramarknaden”

Totalbetyg

Att Olympus säljer sin kameraverksamhet till JIP betyder inte att kamerorna försvinner från marknaden. Det säger Olympus vice president för globala strategier, Setsuya Kataoka, i en intervju.

Som Kamera & Bild rapporterade tidigare i somras säljer Olympus sin kameraverksamhet, efter 84 år i branschen. Köparen är Japan Industrial Partners (JIP), ett företag som har specialiserat sig på att ta över förlusttyngda verksamheter. De senaste tre åren har Olympus kameraområde visat negativa siffror. 

Nu vill Olympus så kallade ”VP of Global Strategy” inom företagets kameraområde, Setsuya Kataoka, ge sin bild av vad som händer framöver. I en intervju med sajten DPReview säger han att kamerorna inte försvinner från marknaden efter försäljningen.

– Jag vill betona att försäljningen inte innebär att vi kommer dra oss ur kameramarknaden. Vi kommer fortsätta att erbjuda unika och spännande produkter. Naturligtvis kommer det att ske några förändringar i företagets ledning och struktur efter försäljningen, men dessa förändringar är för att stabilisera verksamheten. Vi tror att försäljningen kommer ha en positiv effekt på vår affärsverksamhet, säger Setsuya Kataoka till DPReview.

Han ger också en preliminär tidsplan för vad som händer framöver.

– Baserat på vår nuvarande tidslinje, om allt går smidigt, kommer vi att ha ett definitivt avtal i september och det nya företaget kommer att bildas i januari 2021.

Enligt Kataoka kommer JIP att ”fokusera på high end-marknaden mer än någonsin” och även fortsätta att utveckla micro four thirds-systemet. Men huruvida han egentligen vet något om JIP:s planer efter köpet är förstås högst osäkert. 

 

167315513313063_3412866515424597