Utställning

Djurlivet mitt i stan – ny utställning

Fotoutställningen u201dFrån skärgård till storstadu201d visas på Stockholms stadsbibliotek mellan den 11 september och 5 oktober. Foto: Jonathan Stenvall
Foto: Jonathan Stenvall
Foto: Jonathan Stenvall

Fotografen Jonathan Stenvall har under flera år dokumenterat naturen och djurlivet i Stockholm. Ett stort antal arter lever mitt bland oss människor, vilket nu visas i en utställning på Stockholms stadsbibliotek.

Under de senaste åren har fotografen Jonathan Stenvall, med stöd av Hasselbladsstiftelsen, arbetat på ett fotoprojekt där han har fokuserat på naturen i Stockholm.

– Stockholm har en förvånansvärt hög mångfald av olika arter – fåglar, djur, växter och insekter som lever mitt bland oss människor i den unika grönstruktur som omger och tränger in i staden. På Djurgården finns till exempel Sveriges största bestånd av kattuggla, den hotande silltruten seglar dagligen över hustaken i jakt på föda och under vintertid är havsörn ingen ovanlig syn ute på Riddarfjärden, säger Jonathan Stenvall.

Bilderna visas snart på Stockholms stadsbibliotek i fotoutställningen ”Från skärgård till storstad”. Vernissage med presentation av projektet blir det den 11 september, 18.00–19.30. Sedan hänger bilderna fram till den 5 oktober.

Här kan du läsa en längre intervju med Jonathan Stenvall.