Fotografer

Dokumentärfotosalongen: Öppen för alla att söka till

Arbetets museum i Norrköping. Årets dokumentärfotosalong kommer även att visas på Västerbottens museum i Umeå.

Nu är det snart dags att ansöka till Dokumentärfotosalong 2021. Alla fotografer, såväl proffs som amatörer, är välkomna med sina dokumentära berättelser. Utställningen öppnar i höst.

Arbetets museums Dokumentärfotosalong firar femårsjubileum, vilket de gör genom att öppna årets fotosalong på två destinationer. Förutom Norrköping kommer utställningen även att visas på Västerbottens museum.

Dokumentärfotosalongen är öppen för alla fotografer att ansöka till – proffs, studenter och amatörer. Någon anmälningsavgift finns inte längre och en annan nyhet för i år är att även ansökningar med film välkomnas. Allt handlar förstås om dokumentära berättelser, oavsett om det är stillbild eller film.

”Årets tema känns helt rätt”

Årets tema är ”Se mig!” och ansökningsperioden är öppen mellan den 1 mars och den 2 maj.

– Efter ett tufft pandemiår där vi isolerats från varandra känns årets tema helt rätt. Någon eller något kräver vår uppmärksamhet – men vem, eller vad? Det ska bli spännande att se årets ansökningar – fotografernas tolkningar av temat brukar överträffa allt som vi har kunnat föreställa oss, säger Sara Grevlund, intendent på Arbetets museum och projektledare för Dokumentärfotosalongen.

Utställning i höst

Dokumentärfotosalong 2021 öppnar på Arbetets museum och Västerbottens museum den 4 september 2021. Tre av de antagna kommer även tilldelas stipendium i kategorierna ”Juryns val av bästa bild”, ”Juryns val av bästa bild utifrån temat” samt ”Publikens val av bästa bild”.

Du ansöker på Arbetets museums webbplats.