https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/tts-fotopris-delas-inte-ut-i-r
545230
Foto
Fotonyhet

TT:s fotopris delas inte ut i år

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/tt_nyhetsbyran.jpg?itok=C_ftvUGb', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/tt_nyhetsbyran.jpg?itok=C_ftvUGb', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/tt_nyhetsbyran.jpg', w: 720, h: 267, title: ' ' },]

Totalbetyg

Juryn för TT:s Stora Fotopris kan i år inte utse tre kandidater för nominering. Därför kommer TT inte att dela ut något pris för 2016, och inte prisa någon fotograf med 100 000 kronor.

Förra året var det Johan Bävman som vann TT:s Stora Fotopris, för sitt projekt ”Swedish Dads”. Priset ges till en yrkesverksam fotograf som har skildrat det svenska samhället, på ett traditionellt eller nyskapande sätt inom dokumentärfotografin. Bilderna ska vara tagna under de senaste tre åren. 

Men dessa kriterier anser årets jury inte att något av bidragen levde upp till. TT skriver följande:

”Efter moget övervägande har juryn för TT:s Stora Fotopris beslutat att inte dela ut priset för 2016. Med utgångspunkt i prisets stadgar har juryn inte kunnat utse tre kandidater för nominering. Vi ser dock fram emot att nästa år få ta del av den viktiga skildring som fångar ett samtida svenskt samhälle i förändring.”

I årets jury

I årets jury fanns Gunilla Muhr, verksamhetschef och curator på CFF, Jenny Morelli, chefredaktör för Fotografisk Tidskrift, Joakim Ståhl, bildchef på Svenska Dagbladet, Lena Granefelt, frilansfotograf och Maria Patomella, verkställande producent för Konst/Design och Mode på Kulturhuset.

 

Tidigare års pristagare

2015 Johan Bävman

2014 Elis Hoffman

2013 Hannah Modigh

2012 KK+TF

2011 Martin Bogren

2010 Martina Hoogland Ivanow

2009 Niklas Larsson 

2008 Lars Tunbjörk 

2007 Marc Femenia

2006 Thobias Fäldt

2005 Anna von Brömssen 

2004 Pieter ten Hoopen 

2003 Niklas Maupoix