Fotografer

Fotografer får stipendium för att skildra bygd i coronatider

»Det är fint här men vi säger väl att det är en liten skitby«, berättar Vanja Qvarfordt och pekar mot Gamleby folkhögskolas internat.
»Det är fint här men vi säger väl att det är en liten skitby«, berättar Vanja Qvarfordt och pekar mot Gamleby folkhögskolas internat.

Tjustbygden är området som fotografer uppmanas att dokumentera, med utgångspunkt i rådande kris. Gamleby Fotoskola står bakom projektet, och ger 25000 kronor i stipendium till två fotografer.

Två stipendier på vardera 25000 kronor delas ut av Gamleby Photo Grant, som Gamleby Fotoskola står bakom. Uppdraget: att skildra Tjustbygden under coronakrisen. Fram till februari 2021 har fotograferna på sig att fotografera bygden och dess invånare, under den speciella tid som nu råder.

Men var ligger Tjustbygden? Jo, i Småland. Namnet som går tillbaka till vikingatiden är idag synonymt med Västerviks kommun. Kanske är det att stipendiet genomförs med stöd av Tjustbygdens sparbank, som är anledningen till det historiska namnvalet.

Bildresultaten kommer att visas på en utställning i Västerviks bibliotek i mars 2021. Men först behöver du söka stipendiet, vilket du gör med några bilder och en redogörelse för vad du vill dokumentera. Detta mejlar du till info@gamlebyphoto.org senast den 31 oktober 2020.