Event

Fotomässan 2022: Lämna in din kamera för rengöring

Nikon och Fujifilm kommer att erbjuda kostnadsfri rengöring av din kamera och sensor på plats under Fotomässan 2022. Här kan du läsa vad som gäller och hur det går till:

De som någon gång besökt Fotomässan vet att det snabbt brukar bli lång kö till respektive märkes sensorrengöring – så det gäller att vara ute i god tid för att hinna lämna in sin kamera.

Här kan du köpa dina biljetter till mässan och läsa mer om scheman för olika föreläsningar.

På årets mässa erbjuder Nikon och Fujifilm en kostnadsfri rengöring av din kamera på plats under mässan.Gemensamt för både Nikon och Fujifilm är att du lämnar in din kamera till respektive företags rengöringsmonter, varvid kameran sedan rengörs medan du besöker mässan. Du hämtar sedan ut din kamera under samma dag.

Inlämning av kameror för sensorrengöring hittar du till höger i ingångens riktning efter Fototorget.

Nikon Fujifilm meddelar att de gärna ser att man sätter ett kamerahuslock istället för objektiv på sin kamera innan man lämnar in den. Det underlättar även med så få tillbehör som möjligt (minneskort, väskor, remmar), men ett fulladdat batteri skadar aldrig.

Här kan du läsa vad som gäller för respektive kameramärke (med reservation för ändringar samt långa väntetider vid hög belastning):

Nikon

För dig med Nikon-kamera gäller följande:

När kan jag lämna in min kamera?

Från lördag vid mässans öppning (inga produkter kan lämnas in på fredagen och alla produkter måste hämtas samma dag som de lämnas in).

Vilka Nikon-produkter kan jag lämna in?

Alla systemkamerahus tas emot för rengöring hos Nikon.

Hur många kameror kan jag lämna in?

Nikon tar till en början emot en kamera per person, beroende på belastning, och kan tyvärr inte garantera att alla kameror som lämnas in hinns med att rengöras.

Vad utförs när jag lämnat in den?

Rengöring av sensor.

Fujifilm

När kan jag lämna in min kamera?

Från fredag vid mässans öppning.

Vilka Fujifilm-produkter kan jag lämna in?

Alla kameror i X- och GFX-serien.

Hur många kameror kan jag lämna in?

Fujifilm tar till en början emot en kamera per person, beroende på belastning, och kan tyvärr inte garantera att alla kameror som lämnas in hinns med att rengöras.

Vad utförs när jag lämnat in den?

Rengöring av sensor, uppdatering av mjukvara och allmän genomgång.

Besök Kamera Bilds monter

Kamera Bild producerar även en mässtidning där du kan se vad som kommer att hända på mässan, men också lära dig om fotografering, nya tekniker och intressanta fotografer.

Du är välkommen förbi vår monter (B05:20A) för att titta i en tidning eller för att snacka foto och ta del av våra specialerbjudanden.

Vi ses där!