https://www.kamerabild.se/nyheter/lag-upphovsratt/far-jag-fotografera-manniskor-pa-en-badstrand
548180
Lag & Upphovsrätt
sant
Lag & UpphovsrättPlus

”Får jag fotografera människor på en badstrand?”

Är det tillåtet att fotografera på en badstrand? Främmande människor. Naken hud. Känslig kombination instämmer nog många i – åtminstone i Sverige.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/bikini-1959944_adamkontor.jpg?itok=u9WM9h8-', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/bikini-1959944_adamkontor.jpg?itok=u9WM9h8-', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/bikini-1959944_adamkontor.jpg', w: 2000, h: 1333, title: 'Är det tillåtet att fotografera på en badstrand? Främmande människor. Naken hud. Känslig kombination instämmer nog många i – åtminstone i Sverige. ' },]

Totalbetyg

Sommar, sol och bad. Men är det okej att med kameran dokumentera strandlivet? Kamera & Bild ger dig här svaret på vad du får fotografera.

Kanske är du sugen på att göra en ”Martin Parr” i sommar? Dokumentera livet på stranden medan människor smetar solkräm över sina kroppar, tar ett dopp i det blå eller springer bort till kiosken för att köpa glass – iförda endast bikini eller badshorts.  

Skulle det gå? ”Gatufotografera” på en badstrand? Är det ens tillåtet? 

Läs hela artikeln – bli plusmedlem
gr:rror validating access token: Sessi