nyhet / Kamera

Leica D-Lux 8 börjar säljas – lagrar bilder i råformatet DNG

Leica börjar nu sälja sin prestandakompakt D-Lux 8, en uppdatering av den fyra år gamla D-Lux 7.

Dagens släpp och säljstart av nya Leica D-Lux 8 har varit känt sedan tidigare, och nu går det att beställa kameran. Leica D-Lux 8 har en design som bygger på Leica Q-kamerorna och kompaktkameranPanasonic Lumix LX100 II, med en micro four thirds-sensor på 4/3 tum på totalt 21 megapixlar. Beroende på bildproportionsval mellan 16:9, 3:2, 4:3 och 1:1 kan upp till 17 megapixlar används. 

Objektivet är ett Leica DC Vario-Summilux 10.9-34, f/1.7-2.8 ASPH (motsvarande bildvinkeln på 24-75 mm på fullformat) och är tillsammans med sensorn samma som används i föregångaren Leica D-Lux 7. Vikten är 397 gram.

Största nyheten hos Leica D-Lux 8 är stödet för DNG-råformatet för bilder samt utbudet av tillbehör. Bland annat följer en monterbar blixt med. Kameran går även att använda med appen Leica Fotos för snabb överföring och publicering på sociala medier.

Rekommenderat pris är 19 990 kronor inklusive moms. Säljstart är idag tisdag 2 juli 2024.

Här kan du läsa mer om Leica.

Pressmeddelande: Leica D-Lux 8

Leica Camera AG Wetzlar tillkännager 23 maj 2024 kommande lansering av nya Leica D-Lux 8 den 2 juli 2024.

2003 introducerade den tyska premiumtillverkaren den första D-Lux. Åtta generationer och många specialutgåvor senare har D-Lux befäst sin position i toppkvalitetssegmentet av Leicas digitala kompaktkameror.Den nya D-Lux 8 ger den typiska Leica-upplevelsen till en mer kompakt och tillgänglig form. Den övergripande användarupplevelsen och den ikoniska designen är ett bevis på det legendariska varumärket Leica, som är erkänt globalt som ledande inom området.

För ökad användarkomfort har kontrollerna förenklats och ergonomiskt placerats om, samtidigt som användargränssnittet, inspirerat av de populära Leica Q-Kamerorna, har blivit ännu mer användarvänligt.

D-Lux 8 har en 4/3” CMOS-sensor som erbjuder 22 MP (effektiv 17 MP), den snabba Leica DC Vario-Summilux 10,9–34 f/1,7–2,8 ASPH. objektiv (35 mm kamera motsvarande 24-75 mm), intuitiv design och sömlös anslutning med Leica FOTOS-appen. Det är också den första D-Lux som har det mångsidiga DNG-formatet. Blixten som medföljer kameran utökar ytterligare mångsidigheten hos Leica D-Lux 8.

Utöver kameran kommer en ny serie tillbehör att introduceras. Dessa inkluderar ett handtag, bärremmar, handledsremmar och läderskydd som finns i flera färger. Ytterligare tillbehör som ett automatiskt linsskydd, mjuka frigöringsknappar och ett urval av väskor, inklusive en höftväska, crossbody-väska och utrustningsväska, utökar kamerans portfölj.

Leica D-Lux 8 kommer att vara tillgänglig globalt från den 2 juli 2024 genom auktoriserade återförsäljare.

Försäljningspriset kommer att beräknas i Sverige vara SEK 19.990 inkl. moms

LEVERANSOMFATTNING• Kamera• Liten separat blixtenhet• Handlovsrem• Linsskydd + snöre

Notera: D-Lux 8-leveransen innehåller ingen laddare och en USB-C-kabel.Bakgrund: Fram till slutet av 2024 MÅSTE alla elektroniska enheter i E.U vara utrustade med en USB-C-kontakt.Därför antas kunder redan att ha en USB-C-kabel tillgänglig.För miljöns skull och för att undvika kostsamma och komplexa internationella certifieringsbestämmelser,Leica har därför bestämt att inte leverera USB-C-kabeln och laddaren.