programvara

Ny firmware till Nikon D850, D7500 & D5600 släppt

Nikon uppdaterar programvaran i tre av sina kameror till v1.10, med förbättrad funktionalitet och buggfixar.

Nikon kör stora uppdateringsrejset och uppdaterar nu tre av sina digitala systemkameror, inom tre respektive modellprogram. Bland annat får Nikon D850 en efterlängtad uppdatering av autofokusen tillsammans med att kamerornas standard-wifi öppnas upp för användning utanför enbart Snapbridge.

För två veckor sedan rapporterade vi även att Nikon släppt firmware 1.20 till Nikon D500som gavförbättrad autofokus och stabilitet.

Nikon D850

Firmwaren till Nikon D850 uppdateras till version 1.10 och innehåller bland annat support för direkt wifi-koppling till enheter som använder Snapbridge. Man har även förbättrat autofokusen vid användning av fokuspunkterna vid skärmens kant, något som tidigare skapade problem vid vissa tillfällen.

Nikon D7500

Uppdateringen till version 1.10 ger även för denna kamera support för direkt wifi-koppling till enheter som använder Snapbridge. Dessutom har buggar som justerat ISO-värdet fel vid vridning av fotograferingsläget från P till U1 och tillbaka, åtgärdats. En annan bugg som skapade problem vid flera tryckningar på in- och ut-zoomning under filminspelning har korrigerats.

Nikon D5600

Även hos D5600 ger version 1.10 support för direkt wifi-koppling till enheter som använder Snapbridge. Även en bugg med pekfunktionen har korrigerats.

Uppdateringen finns tillgängligfrån och med i dag på Nikons hemsida där du söker efter din kameramodell och klickar på "firmware".