https://www.kamerabild.se/nyheter/olympus-blir-om-digital-solutions-corporation
547474
Bransch
falskt
Branschnyhet

Olympus blir "OM Digital Solutions Corporation"

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/em1x.png?itok=e7RY_zI4', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/em1x.png?itok=e7RY_zI4', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/em1x.png', w: 1024, h: 650, title: ' ' },]

Totalbetyg

Olympus kameradivision bryts ut ur Olympus Corporation – namnet Olympus behålls under en längre tid.

Kamera & Bild har tidigare rapporterat om att Olympus väljer att sälja sin kameraverksamhet. Japan Industrial Partners Inc har nu ingått avtal med Olympus Corporation att de tar över Olympus kameradivision.

Genom avtalet kommer Olympus att föra över sin kameraverksamhet till det nya företaget OM Digital Solutions Corporation med säte i Hachioji, Japan under oktober 2020. Den 1 januari 2021 ska allt vara klart och 95 procent av aktierna ska då ha förts över från Olympus till det nya företaget. Olympus Corporation kommer att behålla 5 procent av aktierna.

Anledningen till utrbrytningen är att Olympus vill koncentrera sig på sin största verksamhet, som ligger inom medicinsk- och lösningar inom medicikteknik, samtidigt som företaget gör analysen att maknaden minskat radikalt efter att mobiltelefonerna utvecklats, något som gjort att kameradivisionen gått med förlust.

Genom att bryta ut kameradelen ur Olympus menar företaget att det nya företaget blir mer kompakt, effektivt och smidigare. Det nya företaget OM Digital Solutions Corporation kommer att fortsätta utveckla, underhålla och förbättra produkterna. Namnet Olympus kommer däremot att behållas under en längre tid.

Både marknads- och utvecklingsavdelningen kommer att finnas kvar i Tokyo, Japan, på samma vis som produktionen kommer att finnas kvar i Dong Nai-provinsen, Vietnam. Det nya företaget kommer också att fortsätta ge support för kamerarelaterade produkter som tillverkats och sålts av Olympus.

Ingen skillnad för kunden

Kamera & Bild kontaktar Olympus för att höra vad som händer med nya produktsläpp, serviceärenden och annat i och med utrbytningen av kameradivisionen. Så här säger Pernilla Becker, Regional Marketing & Sales Coordinator för konsumentprodukter på Olympus Sverige AB:

– Vi forstätter precis som vanligt hos oss, det är ingen större skillnad just nu. Vi har nya releaser som är planerade att ske enligt plan. 

Exakt hur den nya organisationen ska se ut är ännu inte klart, men servicen hos Olympus kommer inte påverkas direkt av ägarbytet.

– Vi har vårt egenägda servicecenter i Portugal som tar hand om alla serviceärenden. Man går som vanligt in på hemsidan för att göra ett serviceärende, säger Pernilla Becker till Kamera & Bild.

gr:#200) If posting to a group, requir