Prylnyhet

OM System släpper ny kamera 15 februari

OM System, tidigare Olympus, meddelar nu att man släpper en ny kamera den 15 februari. Detta blir den första kameran under namnet OM System.

I höstas meddelade OM System i samband med att man fastslog det nya namnet, attde även utvecklade en ny systemkamera med micro four thirds-sensor, som fortsätter att följa tidigare Olympus filosofi med produkter som utgår från användaren.

Enligt företaget hade de då gått in i den sista fasen för utvecklingen av kameran, men meddelade inga fler detaljer, specifikationer eller släppdatum. Nu är datum för släpp officiellt – 15 februari 2022 – men några ytterligare information om specifikationer finns inte att tillgå.

Under onlineeventet kommer OM System att introducera kameran, hålla presentation från teknikexperterna samt intervjuer med OM Systems ambassadörer med frågor och svar.

Skandinaviska fotografer intresserade av kameran kan delta i "First Look" klockan 07.00 svensk tid med Stefan Mann, Kai Jensen och Henrik Karlsson genom att registrera sig gratis på OM Systems hemsida.

Det enda nya som tillkommit är en video med Ben Knoot som ser ut att använda den nya kameran under den minut han berättar om sitt arbete i Centralamerika. Möjligen kan man genom videon anta att det är ett kamerahus utan integrerat batterigrepp.

Olympus blev OM System

Kameratillverkaren Olympus kameradivision har nu blivit ett eget företag som nu på egen hand fortsätter att utveckla kameror med Olympus filosofi, identitet och DNA under namnet OM System.

Det nya objektivet, OM System M. Zuiko Digital ED 20mm f/1,4 PRO, är den första kamerarelaterade produkten med det nya namnet – och som synes kvar namnsystemet som de tidigare Olympusobjektiven hade.

Nya OM Digital Solutions verksamhet omfattar tillverkning och försäljning av digitalkameror, främst spegellösa kameror med utbytbart objektiv, utbytbara objektiv, IC-inspelare samt andra ljudprodukter.

OM System

Som vanligt kan du läsa det senaste om släppet här på kamerabild.se.