https://www.kamerabild.se/nyheter/bransch/om-digital-solutions-corporation-tar-over-olympus-kamerafilosofi
547688
Bransch
falskt
Branschnyhet

OM Digital Solutions Corporation tar över Olympus kamerafilosofi

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/pen_pen-f_ew_m1220_2015-12_black_still_mood_06a.jpg?itok=qPpEasnS', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/pen_pen-f_ew_m1220_2015-12_black_still_mood_06a.jpg?itok=qPpEasnS', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/pen_pen-f_ew_m1220_2015-12_black_still_mood_06a.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]

Totalbetyg

Kameratillverkaren Olympus kameradivision har från 1 januari blivit ett eget företag som nu på egen hand fortsätter att utveckla kameror med Olympus filosofi, identitet och DNA.

Kamera & Bild har tidigare rapporterat om att Olympus väljer att sälja sin kameraverksamhet till Japan Industrial Partners Inc. I slutet på september fick vi även reda på att OM Digital Solutions Corporation är namnet på den nya kameratillverkaren som tar vid då Olympus kameradivision bröts ut. Nu är det nya företaget skapat.

Det nya företaget kommer att möjliggöra snabbare och bättre anpassning till marknaden, och innebära en del förbättringar för utvecklingen av produkter. Så här skriver OM Digital Solutions Corporation i ett pressmeddelande:

"Starten av detta nya företag kommer att leda till en mer fokuserad och flexibel organisatorisk struktur. Fortsättningsvis kommer detta innebära frihet att utforska nya affärsmöjligheter, vilket gör det möjligt för oss att bidra till samhället på ett mer passionerat sätt än någonsin."

Det nya företagets verksamhet omfattar tillverkning och försäljning av digitalkameror, främst spegellösa kameror med utbytbart objektiv, utbytbara objektiv, IC-inspelare samt andra ljudprodukter. 

Foto: OM Digital Solutions Corporation
En hälsning från den nya kameratillverkarens VD på företagets nya hemsida.

I pressmeddelandet förklarar tillverkaren även tankarna bakom det nya företagnamnet "OM Digital Solutions Corporation", som ärver det DNA som alltid funnits hos kameratillverkaren Olympus:

Två huvudsakliga principer ligger bakom företagsnamnet ”OM Digital Solutions”. ”OM” är legendariskt, en del av vår historia, och ger uttryck för vår identitet. På 1970-talet utvecklades Olympus OM-systemet för att övervinna de tre hinder som SLR-kameror innebar vid den tidpunkten – det stora formatet, den höga vikten och det höga ljudet och stöten som uppstod när slutaren aktiverades. 

Bokstäverna ”OM” i företagsnamnet ger uttryck för attityden att alltid ta itu med tuffa situationer och utveckla nya produkter och tekniker. Idag har ”OM” pånyttfötts som ”OM-D”, vilket är vårt kameramärkes flaggskepp inom spegellösa kameror.

”Digital Solutions” införlivar företagets syn på och beslutsamhet inför framtiden och utmaningarna på det digitala området – både att noga bygga upp verksamheten kopplad till kamerabranschen och att utvecklas bortom dess gränser."

Fortsätter utveckla nya produkter

Olympus har under åren skapat många kameror, men några som anses extra betydelsefulla är bland andra Olympus PEN (1959), Olympus PEN F (1963) som fick ett digitalt designarv 2016 – 55 år senare – samt Olympus OM-1 (1972).

Olympus PEN F (1963) och Olympus PEN F (2016).

Det nya företaget OM Digital Solutions Corporation kommer att fortsätta utveckla, underhålla och förbättra kameraprodukterna. Namnet Olympus kommer däremot att behållas under en längre tid.

Både marknads- och utvecklingsavdelningen kommer att finnas kvar i Tokyo, Japan, på samma vis som produktionen kommer att finnas kvar i Dong Nai-provinsen, Vietnam. Det nya företaget kommer också att fortsätta ge support för kamerarelaterade produkter som tillverkats och sålts av Olympus.

Kamera & Bild har tidigare kontaktat Olympus för att höra vad som händer med nya produktsläpp, serviceärenden och annat i och med utrbytningen av kameradivisionen. I vår artikel "Olympus blir "OM Digital Solutions Corporation" kan du läsa mer om detta.

 

Företagets nya hemsida är https://om-digitalsolutions.com.

gr:rror validating access token: Sessi