Prylnyhet

Panasonic GF7 – retrodesign med modern touch

Panasonic följer trenden med kameror som är enkla att använda för den som gärna slänger upp sina bilder på sociala medier. Och gärna då bilder där motivet är fotografen själv.

Slänger man ett getöga på den nya Panasonic GF7 så ser man många likheter med till exempel Olympus E-PL7 som vi testar i kommande nummer av Kamera Bild. Här återfinns bland annat en flipbarskärm som vinlar sig 180 grader och får den att peka rakt framåt, i vilken man med lätthet kan se sig själv när man väljer att själv vara bildens motiv. Kameran har också en sensor på 16 mgapixel i MFT-formatet, samma upplösning som Olympusen. Vi ser också wifi och nfc för att snabbt kunna föra över bilder till sin mobiltelefon eller surfplatta, eller fjärrstyra kameran.

Wifi och NFC-enheterna, samt flera av de interna komponenterna är samma som i GM1 eller GM5, medan sensorn är samma som i GX7. Och likt GF7 får den också möjligheter att filma i 1080p i 60 bilder per sekund.

Förutom att skärmen är flipbar så ger den också möjligheter till att man kan peka sig fram i inställningarna. Den är tre tum stor och har en upplösning på 1,04 megapixlar. Iso sträcker sig från 100 till 25600.

GF7 kommer att komma ut på marknaden i februari, vi har inget svenskt pris ännu men i kit med zoomen 12-32mm f/3,5-5,6 kommer den att kosta 599 dollar.