https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-eos-m50-mark-ii-nu-aven-slappt-i-europa
547896
Prylar
falskt
Prylnyhet

Canon EOS M50 Mark II nu även släppt i Europa

Totalbetyg

I oktober förra året släppte Canon uppföljaren till EOS M50 i USA. Nu kommer den vlogg- och influencerflörtande kameran EOS M50 Mark II även till Sverige.

Under 2018 släppte Canon sin EOS M50, deras första enklare Canon-kameran som klarar att filma med 4K-upplösning. Två år senare släpptes den uppdaterade versionen EOS M50 Mark II till försäljning i USA – och det är denna som nu också når den europeiska marknaden.

Uppdateringarna mot föregångaren är inte stora – designen är densamma liksom APS-C-sensorn på 24 megapixel – men autofokusen har uppdaterats för att klara av ögon-AF för både film och stillbild. Canon EOS M50 Mark II kan även filma vertikalt, något som gör att den passar för streaming.

  • Dela innehåll till alla plattformar via Wi-Fi och Bluetooth-anslutning
  • Ta vertikala filmer och posta direkt till sociala kanaler
  • Ren HDMI-utgång för direkt livestreaming från YouTube
  • 24,1 megapixels APS-C-sensor
  • Vinklingsbar touchskärm
  • 3,5 mm mikrofoningång

Det är också sociala medier och trådlös livestreaming över Youtube som är en av egenskaperna som Canon själva nämner, med möjlighet till 4K/24p med 1,5x beskärning. 

Alla övriga specifikationer och egenskaper är likadana som hos föregångaren M50, något du kan läsa mer om i vårt test av Canon EOS M50.

 

Canon EOS M50 Mark II har ett rekommenderat pris på 6 499 kronor inklusive moms. Canon EOS M50 Mark II med objektivet EF-M 15-45mm IS STM i kit har ett rekommenderat pris på 7 749 kronor inklusive moms.

gr:rror validating access token: Sessi