https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nikon-z9
547917
Prylar
falskt
Prylnyhet

Nikon Z9 släpps under 2021 – ny spegellös proffsmodell

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/z9.jpg?itok=tdiWkQoE', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/z9.jpg?itok=tdiWkQoE', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/z9.jpg', w: 1536, h: 1404, title: ' ' },]

Totalbetyg

Så ser Nikon Z9 ut – som även blir namnet på Nikons professionella spegellösa kamera med Z-fattning och ny sensor i fullformat, som ska bli bättre än både nuvarande flaggskeppet D6. Nikon Z9 får även video i 8K.

För att hålla en hög nivå i vår journalistik väljer vi på Kamera & Bild att aldrig skriva om rykten kring kommande kameror, utan enbart fakta. Detta för att inte bidra till spridning av felaktig information.

I ett pressmeddelande bekräftar nu Nikon att de utvecklar en ny spegellös proffskamera med Z-fattning, kallad Nikon Z9. Att Nikon hade en spegellös proffsmodell med Z-fattning på gång visste vi redan, även om både namn och specifikationer var helt okänt för ett år sedan. Läs vår analys om nya Nikon Z9 här.

 

Den största nyheten nu är att vi vet namnet, Nikon Z9, har en bild på kamerans utseende samt att kameran kommer att släppas redan i år, 2021. Z9 får en nyutvecklad stackad CMOS-sensor i fullformat (FX) och ett nytt bildhanteringssystem.

Nikon satsar även på professionella filmare genom att Z9 får stöd för 8K-video med specifikationer som enligt Nikon "uppfyller olika behov och arbetsflöden".

Även om vi inte får reda på några ytterligare specifikationer om Z9 så finns en bild på kameran (här ovan) som Nikon själva skickar med i pressmeddelandet, även om det också i detta står att det kommande faktiska utseendet på Z9 kan komma att skilja sig något.

Pressmeddelandet beskriver också att prestandan och handhavandet i nya Z9 ska överträffa alla tidigare DSLR- kameroer och spegellösa modeller.

  Läs hela vår analys om Nikon Z9 i vår artikel Analys: Nikon Z9 öppnar för en ny generation proffskameror.

 

Nikon meddelar även att information om när Nikon Z9 släpps kommer senare.

Ämnen

gr:rror validating access token: Sessi