https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/olympus-pen-e-p7-lanar-teknik-fran-proffsmodellerna
548154
Prylar
falskt
Prylnyhet

Olympus PEN E-P7 – lånar teknik från proffsmodellerna

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/pen_e-p7_mood_p4210138.jpg?itok=XAJ3qLNT', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/pen_e-p7_mood_p4210138.jpg?itok=XAJ3qLNT', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/pen_e-p7_mood_p4210138.jpg', w: 1500, h: 948, title: ' ' },]

Totalbetyg

Varumärket Olympus har nya ägare och här kommer den första kameran sedan de tog över. Det är en ny kamera i deras PEN E-P-serie som riktar sig till den som vill ha en liten, smidig kamera att ha med sig till vardags men inte har några krav på vädertålighet. Samtidigt lanserar de också ett nytt objektiv till sina proffshus.

Det var inte igår som det dök upp en ny kamera i Olympus PEN E-P-serie. Men nu kommer den första modellen sedan de nya ägarna tog över och det är en uppföljare till PEN E-P5 och kallas E-P7.

Den får den nya 20 megapixelssensorn som sitter i flera av deras kameror i OM-D-serien, vilket är ett hopp upp från den tidigare generationens 16 megapixels upplösning. Den delar även annan teknik från OM-D-serien, nämligen autofokusen är samma som i deras mer professionella kamerahus, det borde borga för en snabb och säker autofokus med ögon- och ansiktsigenkänning. Likt de flesta Olympuskameror har PEN E-P7 även inbyggd bildstabilisering upp till 4,5 steg. 

Kamerans framsidan har ett dedikerat vred för att ställa in ett monokromt filter. Övriga så kallade Art-filter som Olympuskameror haft tidigare finns också kvar. Dessa filter kan sedan också justeras i flera steg för att bestämma deras intensitet. 

På filmsidan finns möjlighet att spela in 4K med bildstabilisering, men det nämns inget om vilken fps eller Mb/s. I övrigt verkade ärva de flesta andra specialfotolägen som Live Composite och multiexponering. 

Skärmen går att vika uppåt och nedåt först fått ur olika vinklar. Kameran väger bara 337 gram och med standardobjektivet 14-42 f/3,5-5,6 EZ ligger vikten på 430 gram. 

Priset för huset hamnar på 8590 kronor och försäljningen kommer igång i juni.

OM Digital Solutions, som de nya ägarna heter, lanserar också ett nytt vidvinkelobjektiv i Pro-serien, 8-25mm f/4 Pro. Objektivet är vädertätat och passar därför bra tillsammans med OM-D E-M1 eller E-M5-kamerorna som även de är vädertätade. Närgränsen ligger på 23centimeter genom hela zoomomfånget vilket ger möjlighet till hyfsade närbilder med en maximal förstoring på 0,42X. 

 

 

På sidan av objektivet sitter, förutom en omställer för manuell fokusering, också en funktionsknapp som kan användas för olika inställningar. Fronten har en filtergänga på 72 millimeter. Vikten ligger på 411 gram. 

Priset för 8-25mm f/4 Pro hamnar på 10490 kronor och säljstarten är i slutet av juni. 

gr:rror validating access token: Sessi