Prylnyhet

Olympus släpper roadmap för kommande objektiv

Olympus visar nu en uppdaterad roadmap för nya objektiv, samtidigt som vi får får veta mer om nya M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4,5 TC 1.25x IS PRO.

Kamera Bild berättade nyligen att Olympus väljer att sälja sin kameraverksamhet till företaget Japan Industrial Partners (JIP). Olympus kameraområde har de tre senaste åren gått med förlust, men det är inget som hindrar företaget från att nu släppa en hint om vad framtiden har att erbjuda.

Olympus har nu nämligen släppt sin nya roadmap, en presentation över företagets kommande objektiv och uppdateringar. Med uppdateringen ser vi att Olympus kommer att släppa ett nytt makroobjektiv och en ny vidvinkelzoom, ED 8–25mm f/4 PRO.

Spikat utseende på 150–400mm

Objektivet ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO, ett teleobjektiv i proffsklass med inbyggd konverter och bildstabilisering, har nu fått ett spikat utseende. Kamera Bild rapporterade för första gången om objektivet för runt ett och ett halvt år sedan.

Objektivet planeras att släppas under vintern 2020/21.

Teleobjektivet har, som namnet antyder, en inbyggd telekonverter på 1,25x, samt bildstabilisering. Objektivet kommer då att spänna mellan brännvidderna motsvarande 300–1000mm i småbildformat.

OM-D E-M1X med kommande M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4,5 TC 1.25x IS PRO.

Ny firmware till OM-D E-M1X på gång

Olympus meddelar också att man arbetar på en ny firmwareuppdatering för proffshuset E-M1X. Den nya uppdateringen kommer att läggat till fågelidentifierande autofokus till AF-systemet"Intelligent Subject Detection AF". Uppdateringen är planerad att släppas under vintern 2020.

OM-D webcam beta

Som många andra tillverkare så väljer även Olympus att ge ut en programvara som möjliggör fotografer att använda sinaE-M1X, E-M1, E-M1Mark II, E-M1 Mark III samt E-M5 Mark II som webkamera. Programvaran är gratis och går att använda genom att koppla in kameran till datorn via USB, i "tethered mode".