Prylnyhet

Ricoh GR IIIx Urban Edition – ny gatukamera i begränsad upplaga

Ricoh har meddelat att man kommer att släppa en ny version av deras avancerade kompakt GR IIIx med nya exponerings- och fokuseringslägen.

Ricoh har presenterat en ny version av sin avancerade kompaktkamera Ricoh GR, den nya versionen kallas för Ricoh GR IIIx Urban Edition. Förutom ett nytt utseende har det även lagts till ett par nya exponerings- och fokuseringsslägen.

Den nya kameran har ett grått skal och en blå ring runt objektivet, den blåa färgen ska ha valts för att den representerar typiska streetfoto-fotomotiv som en blå himmel eller neonbelysning och den gråa färgen ska påminna om det urbana landskapets färgpalett.

De nya exponeringslägena är bland annat ett läge där du kan programmera in ett förbestämt fokusavstånd och ett önskat skärpedjup som sedan kan tas fram i snabba situationer när man vill ta en bild.Ett nytt fokusläge har också dykt upp där man kan välja att använda fokusområden som håller sig till bildens centrala delar.

I Urban edition man nu också välja att när utlösaren är nedtryckt halvvägs så låser man bara autofokusen men inte exponeringsmätningen.Det finns nu också ett nytt avstånd i Snapshotläget där du kan välja ett fast fokusavstånd på 3,5 meter.

Ricoh GR IIIx Urban Edition kommer i ett Special limited kit med handlovsrem och ett blixtskolock av metall. Om man bara vill ha de nya exponerings och fokuslägena kan man vänta lite så kommer det som en firmwareupödatering till den vanliga versionen.

Kitet kommer i en begränsad upplaga, exakt vilken mängd nämns inte. Säljstartet för kitet är i april 2022, vi har inte sett något svenskt pris än men på andra sidan Atlanten ligger priset på 1099 dollar, vilket motsvarar runt 10700 kronor. Enbart huset kommer att börja säljas under sommaren, men vi har inte sett något pris där.