https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/samsung-trappar-ner
544841
Prylar
Prylnyhet

Samsung trappar ner kameratillverkning

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/EV-NX500_002_Front_Brown_1.jpg?itok=DE4le_rH', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/EV-NX500_002_Front_Brown_1.jpg?itok=DE4le_rH', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/EV-NX500_002_Front_Brown_1.jpg', w: 765, h: 448, title: ' ' },]

Totalbetyg

Det har ryktats länge om att Samsung är på väg att lämna kamera- och dslr-segmentet. Nu har det dykt upp än fler tecken på att tillverkaren är på väg att dra sig ur.

Förra året bekräftade Samsung att de slutat tillverka sin mycket kompetenta spegellösa systemkamera NX1. Då sa de även att det inte längre fanns ett lika stort behov av stillbildskameror på marknaden, vilket motiverade deras nedläggning av NX1. Nu verkar det som om även lillasyskonet NX500 gått samma öde till mötes. 

Att Samsung drar sig ur marknaden är så klart tråkigt, både NX1 och NX500 var mycket kompetenta kameror, men tyvärr verkar det som om de aldrig riktigt tog fart. Samsung har dock inte bekräftat nedläggningen av NX500 ännu. 

Läs våra tester på NX1 och NX500