Prylnyhet

Samsung drar sig ur stora europeiska marknader

Det har cirkulerat rykten om att Samsung ska lägga ner sin kamerasatsning. Om det är sant eller inte har det inte kommit några officiella uttalanden om. Det som dock visat sig är att de dragit sig ur två stora marknader i europa.

Samsung har levt en lite undadgömd tillvaro den senaste tiden. De två stora lanseringarna har varit NX1 och NX500 vilka i sig har varit imponerande kameror. Men rykten som florerat på nätet har pratat om att Samsung är på väg att lägga ner sin kamerasatsning. Om det ligger någon sanning i det ryktet är inte bekräftat, men något som är bekräftat från Samsung är att de drar sig ur kameramarknaden i Storbritannien och Tyskland, två stora europeiska marknader.

I båda länderna har Samsung gått ut med att de länge har sett en nedåtgående trend vad gäller digitala systemkameror och videokameror samt tillbehör till dessa, därför har de bestämt sig för att trappa ner och slutligen avsluta försäljning och marknadsföring av de produkterna i de två länderna.

Det vore så klart tråkigt om Samsung bestämmer sig för att dra sig ur även i Sverige då både NX1 och NX500 imponerade på oss i våra tester.