Objektiv

Samyang V-AF 20mm T1.9 för Sony EF – kompakt cinemaobjektiv

Objektivet som skulle släppas under 2023 är nu här – och fyller V-AF-serien med ännu ett objektiv med autofokus för videokreatörer tillsammans med en ny anamorfisk adapter.

Samyang V-AF 75mm T1.9 FE var först ut inom den nya serien med cinemaobjektiv från Samyang, "V-AF". Tanken med serien är att kombinera kompakt storlek, låg vikt och fokus för optimering mot videokreatörer med mjuk och precis autofokus och stöd för 8K-upplösning.

Nya Samyang V-AF 20mm T1.9 har samma funktioner som övriga V-AF-objektiven i serien med kugghjul för så kallad "follow focus", en tally-lampa för indikering av inspelning och samma design som övriga objektiv som ingår i serien.

Samyang släpper även en ny anamorfisk adapter som kommer att fungera tillsammans med V-AF-objektiven för att ge det distinkta anamorfiska utseende som många filmskapare önskar.

Adaptrarna ger en snabb maximal bländaröppning på T1,9 och fungerar med Samyang V-AF 24, 35, 45, 75 och 100 mm. Den täcker fullformat på alla objektiv utom 24 mm som täcker APS-C/Super 35.

Adaptern ger 1,7x kompressionsfaktor, ett adekvat bildförhållande för Cinemascope, vilket möjliggör panoramaeffekter även i vanliga fotograferingsscenarier. Adaptern ger en oval bokeh med bärnstensfärgade flare-effekter istället för de vanliga blå för en mer naturlig känsla.

Utöver de optiska funktionerna har adaptern även ett Soft Focus-läge som ger en bild med ännu mjukare fokus för en mer kreativ look. Den har en inbyggd Tally-lampa på fronten och elektroniska kontakter som kommunicerar med både objektiv och kamera.

Samyang V-AF-objetiv med den anamorfiska adaptern.

Samyang V-AF 20mm T1.9 och adaptern levereras i maj 2024. Rekommenderat pris är för Samyang V-AF 20mm T1.9 Sony FE 7 499 kronor inklusive moms. För Samyang V-AF Anamorphic adapter 11 690 kronor inklusive moms.