OBJEKTIV

Samyang V-AF 100mm T2.3 FE utökar kompakta cine-serien

Fullformatsobjektivet Samyang V-AF 100mm T2.3 för Sony FE blir det femte objektivet i Samyangs serie med fokus för videokreatörer.

Samyang V-AF 75mm T1.9 FE var först ut inom den nya serien  med cinemaobjektiv från Samyang, "V-AF". Tanken med serien är att kombinera kompakt storlek, låg vikt och fokus för optimering mot videokreatörer med mjuk och precis autofokus och stöd för 8K-upplösning.

Nu utökas serien med nya Samyang V-AF 100mm T2.3 FE, ett fullformatsobjektiv för Sony FE, som blir det femte i V-AF-serien efter FE-objektiven 24mm, 35mm, 45mm och 75mm T1.9.

Objektivet är uppbyggt av 9 element i 8 grupper med två HR- och två ED-linselement, något som gör objektivet 13mm längre än övriga i serien. Vikt och storlek på frontlinsen samt övrig design är likadan, vilket innebär en smidighet om du behöver skifta mellan de olika objektiven på exempelvis en gimbal.

Liksom övriga objektiv har Samyang V-AF 100mm T2.3 FE ett reglage på sidan som gör att man kan ändra fokusringen mellan manuell fokusering eller justering av bländare. Objektivet har även en focus hold-funktion som gör att fokus kan låsas, något som är extra intressant för exempelvis astrofotografer.

Exempelbild.

Objektivet kommer även passa Samyangs anamorfiska adapter för V-AF-serien som kommer att lanseras under första kvartalet 2024. Adaptern ger V-AF-objektiven anamorfiska funktioner.

Samyang V-AF 100mm T2.3 FE levereras i slutet av december 2023. Rekommenderat pris är 7 299 kronor inklusive moms.