Prylnyhet

Sony FE 70–200mm F4 Macro G OSS II släppt

Nya telezoomen i fullformat för Sony E har möjlighet att fotografera i 0,5x macro över hela brännviddsspannet.

För drygt två år sedan släppte Sony sin uppdaterade f/2,8-version av 70–200 med lägre vikt och bättre egenskaper. Nu släpps även f/4-versionen i ny tappning med förbättrad och lättare konstruktion, som därmed blir det 50:e objektivet i ordningen av fullformatsobjektiv med Sony E-fattning.

Sony FE 70–200mm F4 Macro G OSS II har en vikt på 794 gram exklusive stativkopplingen, och en längd på 149mm. Med sin konstruktion finns möjligheten till att fotografera i 0,5x makro över hela brännviddsspannet. Med 2x-telekonvertern går det att få 1:1-makro vid 400mm i fullformat.

Med hjälp av "avancerade asfäriska linselement" ska Sony ha lyckats förbättra kantskärpan på det nya objektivet. Också fokushastigheten hos objektivet ska ha ökats med 20 procent genom användningen av linjära XD-motorer.

Bildstabiliseringsfunktionen Steady Shot har fått en tredje inställning för bildstabilisering vid följande av objekt. Dessutom finns en knapp för DMF, direkt manuell fokus, för snabbt byte från autofokus till manuell fokusering. Frontlinsen har en fluor-coating mot smuts.

Sony FE 70–200mm F4 Macro G OSS II finns tillgängligt från augusti. Rekommenderat pris är 24 500 kronor inklusive moms.