Prylnyhet

Speed Booster Ultra – ger mer vidvinkel på MFT

Metabones har tidigare lanserat sina Speed Booster-konverterare, nu kommer en ny version som ska vara bättre anpassad för Panasonic och Olympus. Adaptern gör att du kan använda Canon- eller Nikonobjektiv på din micro four thirds-kamera.

Det som skiljer sig från tidigare adaptrar är att Ultra är bättre anpassad för att användas med kameror från Panasonic eller Olympus. De har även fått bättre linselement vilka så klart ska leda till bättre bilder. Monterar man ett Canonobjektiv kommer man dessutom att kunna få af-s. Något som kommer som en firmwareuppdatering i tidigare modeller något senare.

Speed Booster är, kort sagt, en omvänd telekonverterare. Det gör alltså brännvidden kortare på det objektiv som monteras. 0,71x kortare för att vara exakt. Det här gör att vissa aps-c-objektiv kan ge kraftig vinjettering om de monteras på en mft-kamera med adaptern.

Till en början kommer adaptern för Nikon F och Canon EF-objektiv. Idagsläget har vi inga svenska priser men i dollar kommer Canonadaptern att kosta 650 dollar och Nikon-modellen hamnar på 489 dollar (vilket motsvarar ungefär 5600 kronor respektive 4150 kronor).