Fotonyhet

”The Int. Photo Lab” – ny fotokurs med fokus på Afrika

Undervisningen bygger helt och hållet på gästlärare från den afrikanska kontinenten, i den nya kursen ”The Int. Photo Lab”.
Undervisningen bygger helt och hållet på gästlärare från den afrikanska kontinenten, i den nya kursen ”The Int. Photo Lab”.

Gamleby Fotoskola startar en ny fotokurs där de helt och hållet riktar in sig på den afrikanska kontinenten. Deltagarna kommer att få undersöka afrikansk fotografi och även möjligheten att etablera sig på kontinenten.

Gamleby Fotoskola driver redan i dag utbildningarna ”Gestaltande fotografi” och ”Fotografiska processer”. Nu startar de till hösten en tredje: ”The Int. Photo Lab” som fokuserar på Afrika. Undervisningen bygger helt och hållet på gästlärare från den afrikanska kontinenten och dess diaspora. Bland annat kommer representanter från Market Photo Workshop (Sydafrika) och biennalen i Dakar (Senegal) att föreläsa. Även verksamma fotografer och konstnärer som Lebogang Tlhako finns med bland lärarna.

Under kursen får deltagarna chansen att utveckla nya metoder och förhållningssätt till fotografi utifrån ett afrikanskt perspektiv, samtidigt som de arbetar med egna projekt. Till sin hjälp kommer de att ha coacher som leder projekten i olika arbetsgrupper.

”Utmana rådande normer”

Tanken med kursen är att ”utmana rådande normer inom svensk fotoutbildning och ge deltagarna chansen att undersöka eller etablera sig på den afrikanska kontinenten”, skriver Gamleby Fotoskola om den nya satsningen.

Kursen pågår på helfart under hösten 2022, där all undervisning sker på distans. Detta för att det ska bli lättare för kursdeltagarna att samtidigt genomföra resor medan de studerar.

Sista ansökningsdag är 31 maj och du läser med om kursen på gamlebyfolkhogskola.se.