Utställning

Theo Elias fotograferade coronavintern med värmekamera

Theo Elias utställning heter ”Red / January 2021” och visas på Västerviks bibliotek mellan den 7:e och 22:a oktober.
Theo Elias utställning heter ”Red / January 2021” och visas på Västerviks bibliotek mellan den 7:e och 22:a oktober.

Theo Elias mottog Gamleby Photo Grant för att skildra coronakrisen. Nu visas hans bilder som balanserar mellan ytterligheter som distans och närhet, vinter och värme, samt våld och passion.

Uppdraget från Gamleby Fotoskola var att skildra hur coronakrisen påverkade livet i Västervik. Två stipendier delades ut under namnet Gamleby Photo Grant, för att gestalta hur människor upplevde denna speciella tid. Fotograferna Theo Elias och Nathalie Chávez mottog stipendierna, där den senare visade sina bilder i en utställning i våras. Nu har det blivit dags för Theo Elias att hänga upp sina bilder från coronavintern 2021.

Hans utställning heter ”Red / January 2021” och visas på Västerviks bibliotek mellan den 7:e och 22:a oktober.

Olika fotografiska tekniker

I Theo Elias fotografier blandas intima porträtt med öppna landskap, där han har jobbat med en mix av olika fotografiska tekniker och även kollage. En värmekamera har bland annat använts för att skapa bilder som balanserar mellan ytterligheter som distans och närhet, vinter och värme, samt våld och passion.

Theo Elias har sedan tidigare en masterutbildning i fri konst med inriktning fotografi från Akademin Valand i Göteborg samt en examen i bildjournalistik från Nordens Fotoskola på Biskops-Arnö. 2019 var han vinnaren av Photo London La Fabrica Dummy Award med sin debutbok ”Smoke”, som även blev nominerad till Svenska Fotobokspriset 2020.

Gamleby Photo Grant som Gamleby Fotoskola står bakom, delas ut av föreningen ”Gamleby för fotografi” med stöd av Tjustbygdens Sparbank.