Prylnyhet

Yongnuo YN455 använder Android & MFT-objektiv

Inbyggda appar för Android för snabbare användning och bättre ergonomi – och möjlighet att använda micro four thirds-objektiv.

Under 2018 skrev vi om Yongnuos Facebookbild på sin nya kamera, driven av operativsystemet Android. Tanken med den kameran var att arbetsflödet skulle underlättas genom att integrera mobiltekniken närmare kamerafunktionerna, så som större pekskärm och stöd för olika appar, för att nämna några.

Under 2020 såg vi även kameran Zeiss ZX1 som körs med Android och möjligheter till bildredigering via ett inbyggt Lightroom,för att underlätta fotografer att snabbt kunna processa bilder och få ut dom på nätet.

Nu släpper företaget Yongnuo, som även gjort sig kända för både blixtar och objekiv, en ny uppdaterad version – Yongnuo YN455 –av sin tidigare kamera med ungefär liknande funktionaltitet. Förhoppningsvis även hittar utanför Kinas gränser där föregångaren såldes.

Nyheterna med den nya uppdaterade versionen innebär bland annat en ny fattning för MFT, vilket innebär att alla micro four thirds-objektiv passar kameran. Sensorn är på 20 megapixel och den vinklingbara pekskärmen på hela 5 tum.

Kameran drivs av en 8-kärnig 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon-processor med 6 GB RAM, och 64 GB internt utrymme.Kameran har ett mSD-kort, stöd för 4G, wifi och blåtand, video i 4K/30p, hörlurs- och mikrofonkontoakt och dubbla USB C-kontakter.

Exakt pris är okänt, men ett rikpris verkar vara runt 4 000 yuan, eller runt 600 dollar.