Magasinet

Kamera & Bild nr 8/2011

Stort test av Sveriges bästa fotolabb. Vi utser de bästa och billigaste.
Stor intervju med inredningsfotografen Karin Björkqvist som också ger sina bästa tips.
Ung och hungrig fotograf på jakt efter modeporträtt.
Månadens lista med 10 onödiga fotoprylar.
Stor skola om mastfotografering. Så gör du, det här behöver du, med mera.
Så funkar bildstabiliseringen.
Fotografen, curatorn och mångsysslaren Oscar Poulsen gjorde en fotobok om [Ingenting].
Lär dig fotografera med fisheye.
Kameraguiden med alla aktuella kompakt- och systemkameror samt test av Sony HX100V.

Sveriges största test av fotolabb! Panasonic GF3 levererar. Lär dig fotografera med mast och fisheye. Vi har också träffat inredningsfotografen Karin Björkqvist, den unga modefotografen Josefin Mirsch och snackat med Oscar Poulsen som gjort en fotobok om [Ingenting]. Månadens lista om fotoprylar du inte behöver och så förklarar vi bildstabilisering i nya numret av Kamera & Bild som når kioskerna idag.

Publicerad
Klicka på omslaget för att se det större!

Du kan också läsa Kamera Bild nr 8/2011 i din Ipad/Iphone via Qiozk.com eller på dina dator/i din Ipad via Paperton.com.

LEDARE

En packe bilder tack!

INSÄNDARE

Läsarna tycker till om tester, frågar om nätverks-lagring och hur man säljer en gammal kamera.

NYHETER

Olympus lanserar Pen E-P3, E-PL3 och helt nya Pen Mini E-PM1. Pentax ger sig in i den spegellösa kameravärlden med nya kameran Q.

FOTOGRAFPORTRÄTT Inredningsfotografen Karin Björkqvist

Genom att ta bilder av någons hem avbildar hon den som bor där. Det är människan bakom inredningen som är det intressanta, menar Karin Björkqvist, som också delar med sig av flera tips om hur du kan bli en bättre inredningsfotograf.

GRANDPRIX2011

Fotografiskas curator Maria Patomella har utsett läsarnas bästa bilder i den sjunde omgången.Se plats 11-20 här – endast på kamerabild.se.

GALLERI Ung och på jakt efter modeporträtt

Efter fem månaders praktik hos en fotograf i Los Angeles försöker 20-åriga Josefin Mirsch bygga upp sitt yrkesliv i Stockholm. Vägen dit går via färgglada modeporträtt och modereportage.

GALLERIKreativa bilder på popband

Oscar Poulsen följde popbandet [Ingenting] på nära håll och gjorde en fotobok i stället för vanliga traditionella pressbilder på bandet.

SKOLA Testa annorlunda vinklar med fisheye

Fisheyeobjektiv är inte som andra objektiv och kräver ett lite annorlunda tänkesätt. Vi lär dig vad du ska tänka på och hur du kan använda fiskper-spektivet på olika sätt.

SKOLA Lär dig fotografera med mast

Mastfotografering är inte bara något för mäklarfotografer. Med mastens hjälp kan du få till det där lilla extra i dina bilder.

TEST 20 fotolabb

Årets stora test av fotolabb. Se vilka som är bäst, billigast och vilka du bör undvika om du vill få ut det bästa och mesta av dina bilder.

TEST Panasonic Lumix GF3

I Panasonics senaste tillskott har man blandat snabb autofokus med användarvänlighet och lätt vikt. Trots detta är den tung på funktioner.

TEST Exposure plot: se hur du fotar

Statistiken talar sitt eget språk – låt programmet analysera dina bilder för att berätta för dig hur du egentligen använder bländare, slutartid och ISO.

Kameraguiden med 246 kameror

Sony hx100v är för dig som vill ha ett rejält grepp och mycket tele. Vi har testat och ger dig samtidigt marknadens samtliga digitala kompakt- och systemkameror.

LISTAN 10 onödiga kameraprylar

Många kameraprylar är fantastiska, ovärderliga och jättebra. Många av dem är roliga eller bra att ha, men inte särskilt nödvändiga. Månadens lista ger dig tio grejer du inte behöver.

VIFÖRKLARAR Bildstabilisering

Så skakar din kamera av sig oskärpan. Vi går igenom olika varianter av bildstabilisering och förklarar skillnaden.

KRÖNIKA

Sikta inte mot stjärnorna, utan mot buskarna. Läs varför i Göran Segeholms krönika.