Nyhet

Elin Parmhed ny chefredaktör på Kamera & Bild

Hon har varit reporter på Kamera & Bild, kamerabild.se och fotoguiden.se i fem år. Nu tar 29-åriga Elin Parmhed över som chefredaktör på tidningen efter Magnus Fröderberg. "En drömklapp", skriver hon i sin första ledare. Läs den här.

Elin Parmhed, självporträtt 2010.

Tomten kom med drömklapp

Med redaktionskameran (en Nikon D70) över axeln och en penna (tidlös modell från Bic) i fickan sitter jag på tunnelbanan på väg till Fruängen. Det är den 5 december 2005 och min tid på KameraBild räknas till två timmar och 17 minuter. Jag har knappt hunnit hälsa på redaktionen innan Göran Segeholm, dåvarande chefredaktör, skickar i väg mig för att intervjua en fotograf som förverkligat en dröm och fått sin fotobok utgiven.

60 nummer senare sitter jag och de övriga på redaktionen och trimmar det sista inför 2011 års första nummer. Samma tanke som slagit mig nummer efter nummer genom åren trycker sig upp i hjärnan även nu: Det är förbaskat kul att göra tidning, men ännu roligare att göra just den här blaskan.

Bilder, inspiration, teknik och artiklar av typen »så gör du« om såväl fotografering och bildbehandling är för mig den ultimata kombinationen.

På kul fiskar jag upp nummer 1/2006 och ja, det numret känns fortfarande väldigt mycket KameraBild, även om mycket hänt. De senaste fem åren har vi gnuggat våra grå och tidningen är i dag snyggare och vassare än någonsin tidigare.

MEN!

Samtidigt som jag journalistiskt ser varje artikel som en möjlighet att göra min penna vassare, är varje nummer av tidningen en möjlighet att sätta innehållet på sin spets och fundera över hur KameraBild ska fortsätta kännas pigg, fräsch och aktuell. Och ge dig som läsare såväl glädje som inspiration att vilja göra det som tidningen trots allt handlar om: att fotografera.

När jag skriver det här har jag varit chefredaktör i mindre än ett dygn. Julafton är en vecka bort, men tomten kom visst tidigt i år och levererade en klapp med en förverkligad dröm. Den energin och min passion för KameraBild tar jag med mig in i det här jobbet.

Väl mött!

Elin Parmhed, chefredaktör

elin (a) kamerabild.se