FOTOTÄVLING

Jonas Borg finalist i International Wedding Photographer of the Year

Jonas Borgs finalistbild i kategorin 'Break the Rules' i fototävlingen International Wedding Photographer of the Year 2023.
Jonas Borgs finalistbild i kategorin "Break the Rules" i fototävlingen International Wedding Photographer of the Year 2023.

Jonas Borgs bild från ett bröllop på Rockelstad Slott tog honom vidare till final i den ansedda bröllopsfototävlingen.

I den högt ansedda internationella bröllopsfototävlingen "International Wedding Photographer of the Year” kan fotografer runt om i världen tävla med sina bilder i totalt 11 kategorier. Tävlingen är öppen för både amatörer och professionella fotografer.

Nu har finalister och over all winner utsetts, och den svenska bröllopsfotografen Jonas Borg kammade hem en finalplats med sin tävlingsbild i kategorin "Break the rules". Kamera & Bild kontaktade honom för att höra lite mer om vinnarbilden.

– Jag hade aldrig tävlat i denna tävling tidigare och skickade in tiotalet bilder till årets upplaga. Bilden som blev finalist i kategorin ”Break the Rules” tog jag veckan innan deadline för tävlingen 28 september 2023, förklarar Jonas. 

Jonas Borg.
Jonas Borg.

Så här berättar Jonas om hur bilden kom till:

– Evelina och Mattias hade ett ”Black wedding” med burlesk-inslag på Rockelstad Slott som gav en perfekt inramning till temat. Det var otroligt roligt och utmanade att fotografera detta bröllop. Tack vare att brudparet var fantastiska, öppna, lekfulla och hade med sig massor av rekvisita så kunde vi få helt unika bilder. Trots att jag inte vann något är jag väldigt nöjd och hedrad över att få vara med som finalist i denna tävling.

Förra året skrev vi även om när Jonas Borg tog sig vidare i matfototävlingen "Pink Lady Food Photographer of the Year".

Kolla in alla 2023 års vinnarbilder i tävlingen "International Wedding Photographer of the Year” här.