https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/erik-lundback-l-ter-m-n-vara-vackra
543800
Utställningar
Utställning

Erik Lundback låter män vara vackra

● BILDSPEL

Totalbetyg

Fotografen Erik Lundback störde sig på att det bara var kvinnor som ansåg svara vackra utan kläder. Därför gjorde han bildserien Guy där män får vara vackra, och nakna.

Erik Lundback började sin karriär med rörlig bild, men gick sedan över till stillbild. I vanliga fall arbetar han som porträtt- och reklamfotograf. 

Erik tröttnade på hur kvinnor och män porträtterades i media, där kvinnor oftast framställdes som vackra och mjuka medan män alltid skulle vara tuffa och hårda. I utställningen Guy visar Eriks bilder nakna män som mjuka och sensuella istället för tuffa. 

 

– Jag vill visa det jag själv tycker är vackert och om det samtidigt kan utmana någon stereotyp bild vi har av män på bild så är det bara positivt. Det vackra och sensuella finns också hos mannen, säger Erik. 

Utställningen hänger på Galleri Draken i Gamla stan i Stockholm. Bilderna går att beskåda fram till den den 23e oktober.   

I nästa nummer av Kamera & bild kommer du att kunna läsa en längre intervju med Erik om hans arbete med att fotografera projektet Guy. Kamera & bild nr 11 kommer ut den 4/11.