Bransch

Kameror från Olympus byter namn till ”OM System”

Namnet Olympus på kameraprylar är utbytt från och med nu – det nya märket för foto- och ljudprodukter från OM Digital Solutions blir ”OM System”. Samtidigt meddelar man att man utvecklar en ny systemkamera med micro four thirds-sensor.

OM Digital Solutions, tidigare Olympus, meddelar nu att man kommer genomföra det byte av märkesnamn som man berättade om tidigare. Det nya namnet på kommande produkter från företaget blir ”OM System”, ett märke som framöver kommer att finnas på företagets alla foto-, ljud- och kikarrelaterade produkter.

Kommande fotoprodukter från OM Digital Solutions kommer heta OM System.

Just namnet OM System härstammar från Olympus kameror från 1972 och framåt, där namnet ”Olympus OM System” var just märket på kameror och tillbehör från tillverkaren. Systemet var designat avYoshihisa Maitani, chefsdesignern för Olympus, där OM står för ”Olympus Maitani”.

Utvecklar ny kamera

Förutom namnbytet meddelar OM Digital Solutions även att de utvecklar en ny systemkamera med micro four thirds-sensor, som fortsätter att följa företagets filosofi med produkter som utgår från användaren.

Enligt företaget går de nu in i den sista fasen för utvecklingen av kameran, men meddelar inga fler detaljer, specifikationer eller släppdatum.

Mer information om märket OM System kan du hitta på deras nya hemsida, www.omsystem.com. Mer information och presentation om märket finns även på företagets nya Youtubekanal:www.youtube.com/OMSYSTEM.global.

Kameratillverkaren Olympus kameradivision har från 1 januari blivit ett eget företag som nu på egen hand fortsätter att utveckla kameror med Olympus filosofi, identitet och DNA.

Nya OM Digital Solutions verksamhet omfattar tillverkning och försäljning av digitalkameror, främst spegellösa kameror med utbytbart objektiv, utbytbara objektiv, IC-inspelare samt andra ljudprodukter.