Bransch

OM Digital Solutions Corporation tar över Olympus kamerafilosofi

Kameratillverkaren Olympus kameradivision har från 1 januari blivit ett eget företag som nu på egen hand fortsätter att utveckla kameror med Olympus filosofi, identitet och DNA.

Kamera Bild har tidigare rapporterat om att Olympus väljer att sälja sin kameraverksamhet till Japan Industrial Partners Inc. I slutet på september fick vi även reda på att OM Digital Solutions Corporation är namnet på den nya kameratillverkaren som tar vid då Olympus kameradivision bröts ut. Nu är det nya företaget skapat.

Det nya företaget kommer att möjliggöra snabbare och bättre anpassning till marknaden, och innebära en del förbättringar för utvecklingen av produkter. Så här skriverOM Digital Solutions Corporation i ett pressmeddelande:

Det nya företagets verksamhet omfattar tillverkning och försäljning avdigitalkameror, främst spegellösa kameror med utbytbart objektiv,utbytbara objektiv, IC-inspelare samt andra ljudprodukter.

En hälsning från den nya kameratillverkarens VD på företagets nya hemsida.

I pressmeddelandet förklarar tillverkaren även tankarna bakom det nya företagnamnet "OM Digital Solutions Corporation", som ärver det DNA som alltid funnits hos kameratillverkaren Olympus:

Fortsätter utveckla nya produkter

Olympus har under åren skapat många kameror, men några som anses extra betydelsefulla är bland andraOlympus PEN (1959), Olympus PEN F (1963) som fick ett digitalt designarv 2016 – 55 år senare – samt Olympus OM-1 (1972).

Olympus PEN F (1963) och Olympus PEN F (2016).

Det nya företagetOM Digital Solutions Corporation kommer att fortsätta utveckla, underhålla och förbättra kameraprodukterna. Namnet Olympus kommer däremot att behållas under en längre tid.

Både marknads- och utvecklingsavdelningen kommer att finnas kvar i Tokyo, Japan, på samma vis som produktionen kommer att finnas kvar i Dong Nai-provinsen, Vietnam. Det nya företaget kommer också att fortsätta ge support för kamerarelaterade produkter som tillverkats och sålts av Olympus.

Kamera Bild har tidigare kontaktat Olympus för att höra vad som händer med nya produktsläpp, serviceärenden och annat i och med utrbytningen av kameradivisionen. I vår artikel "Olympus blir "OM Digital Solutions Corporation"kan du läsa mer om detta.

Företagets nya hemsidaärhttps://om-digitalsolutions.com.