https://www.kamerabild.se/nyheter/program/google-camera-aktiverar-mobilkameran-med-klockan
543628
Program
programvara

Google Camera aktiverar mobilkameran med klockan

Uppdateringen av appen innehåller även möjligheter till panoramafotografering.

Totalbetyg

Med senaste versionen av Google Camera kan fjärrutlösning aktiveras genom en ansluten Wear-enhet.

Nu har Google släppt version 2.3 av sin kameraapp för Android. Den kanske främsta nyheten i appen är att den nu kan användas tillsammans med kroppsburna enheter som är ansluta till telefonen och har stöd för Wear-gränssnittet.

Har du en Android Wear-kompatibel klocka ansluten till din telefon så dyker nämligen en knapp automatiskt upp i appen, med vilken du kan aktivera fjärrutlösningsfunktionen på liknande sätt som du kan göra till exempel med Pebble. Efter det visas kontroller för att ta bilden på skärmen på din anslutna klocka, där även en nedräkning visas tills dess att kameran tar bilden.

Den nya versionen av kameraappen är även försedd med ett uppdaterat gränssnitt när det gäller funktionen för att fånga panoramabilder med mobilkameran, vilket ska underlätta för att få till bra bilder.

Någon svensköversatt version av den uppdaterade kameraappen har inte släppts via Google Play ännu, men vill du få tillgång till de nya funktionerna redan nu så kan du manuellt tanka ner Google Camera härfrån.