https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/fujifilm-x-t1-f-r-ny-autofokus
544333
Prylar
Prylnyhet

Fujifilm X-T1 får ny autofokus

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/X-T1_OperationImage.jpg?itok=EMtNbEUQ', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/X-T1_OperationImage.jpg?itok=EMtNbEUQ', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/X-T1_OperationImage.jpg', w: 2000, h: 1360, title: ' ' },]

Totalbetyg

Fujifilm har gjort sig uppskattade bland sina användare på grund av att de ofta uppdaterar sina äldre modeller efter de önskemål som de får från sina användare. Den här gången är det X-T1 som får en rejäl uppdatering.

Den nya uppdateringen till Fujifilm X-T1 ger alltså kameran en rejäl boost vad gäller autofokus. Det som läggs till är bland annat ett zon-läge och ett brett/följande-läge. I zonläget kan du välja ett område på 3x3, 5x5 eller 3x5 fokuspunkter inom vilka du kan få kameran att följa ett motiv som rör sig inom zonen. 

I det följande läget används alla 77 fokuspunkter i kameran för att följa motiv som rör sig genom sökarbilden. 

Kan identifiera ögon

De fasdetekterande fokuspunkterna har blivit 2 steg ljuskänsligare och kameran kan därför fokusera snabbare och exaktare i sämre ljus än tidigare. En fjärde nyhet som har med fokuseringen att göra är att den nu kommer att kunna identifiera inte bara ansikten utan även ögon. Det innebär att kameran alltid kommer att kunna fokusera på en persons ögon istället för bara på ansiktet. Fokuseringen när du filmar har även den uppdaterats med en ny algorithm för att arbeta mjukare. 

Det har även dykt upp flera mindre förbättringar som bland annat möjligheten att använda exponeringskompensationen i det manuella läget när auto-ISO används. 

Mjukvaruuppdateringen kommer i juni och är version 4.