https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nikon-forbattrar-samtliga-kameror-i-z-serien
547989
Prylar
falskt
Prylnyhet

Nikon förbättrar samtliga Z-modeller med ny firmware

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/z67-2.jpg?itok=G5zKNOLF', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/z67-2.jpg?itok=G5zKNOLF', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/z67-2.jpg', w: 1500, h: 1000, title: ' ' },]

Totalbetyg

Med ny mjukvara till alla Z-kameror blir en del nya funktioner tillgängliga tillsammans med förbättringar av autofokusen.

Nikon har meddelat att de kommer att släppa uppdateringar till samtliga kameror i Z-serien. Här går vi igenom vad uppdateringarna innebär för de respektive kamerorna. 

I Nikons APS-C-kamera Z50 kommer funktionen "Spara fokusposition" med uppdateringen, det betyder att den aktuella fokuspunkten sparas när kameran stängs av och när kameran slås på igen är samma fokuspunkt aktiv. Samma funktion kommer till Z6 och Z7. Z6 får också möjligheten att spela in röstmeddelanden som också finns på den spegelbestyckade kameran D6

0#6#Nikons Z-modeller

Snabbare fokushastighet och möjligheten att spara fokuspunkten dyker upp i Z5 i autofokusläget för svagt ljus. För Z6 II och Z7 II kommer en förbättrad autofokus. Dels verkar de få samma förbättring som Z5, dvs förbättrad af i svagt ljus, men den får också förbättrad förmåga att hitta ansikten och ögon. Fokusrutorna för ögon och ansikten har också den gjorts bättre, dock är det lite oklart hur dessa förbättrats. 

De nya mjukvarorna kommer att finnas på respektive kameras supportsida den 26 april. 

gr:rror validating access token: Sessi