Prylnyhet

Olympus släpper Pen E-PL10 i Europa

Samtidigt som Olympus lanserade OM-D E-M5 Mark III lanserade man också sin nya instegskamera PEN E-PL10, men bara i Asien. Nu kommer den även till Europa.

Olympus Pen E-PL10 som lanserades samtidigt somOM-D E-M5 Mark III för en månad sedan,har en flipbar skärm och kan filma i 4K. Kameran riktar sig till de som vill ta ett steg ifrån mobilfotografering men ändå ha möjlighet att snabbt dela med sig av bilderna, vilket går bra med Pen E-PL10 då den har wifi och bluetooth.

På det stora hela är det väldigt lite som har förändrats i kameran från föregångaren. Till det yttre är det heller inget som förändrats. Upplösningen ligger på 16,1 megapixlar och det är samma TruePic VIII-processor som i föregångaren. Bildstabiliseringen anges klara att upp till 3,5 steg, vilket inte är jätteimponerande med dagens mått mätt.

Den enda märkbara skillnaden vi kan se är att det nu går att justera styrkan i de digitala filter som finns i kameran. I övrigt verkar den vara oförändrad sedan föregångaren.

Priset för kamerahuset ligger på 6990 kronor, tillsammans med ett kitobjektiv med en brännvidd på 14-42 millimeter går priset upp en tusenlapp till 7990 kronor.