Nyhet

Sigma 10-18mm f/2,8 DC DN – vidvinkelzoom för APS-C

Sigma släpper nu 10-18mm f/2,8 DC DN Contemporary för kameror med Sony E-, L-Mount och Fujifilm X-fattningar.

"Världens lättaste och minsta f/2,8-zoom för spegellös APS-C", förklarar Sigmas vdKazuto Yamaki när han presenterar släppet av det nya objektivet i ett online-event på Youtube – som har envikt på bara 255 gram (Sony E) och storlek på 72,2 x 62 mm.

Objektivets brännvidd motsvarar 15–36mm i småbildsformatet, vilket gör att det passar för både resefotografer, gatufotografer och landskapsfotografer – samt de som vill fånga stjärnhimlen med vid vinkel.

Genom att använda sig av högrefraktiva linselement i den första linsgruppen på objektivkonstruktionen kunde designen göras mer kompakt genom att minska dess längd, samtidigt som man kunde använda sig av färre linselement – något som minskar vikten.

Sigma utlovar även minimalt med focus-breathing, något som är viktigt för de som använder objektivet till rörligt material. Objektivet är även kompatiblelt med kameror som stödjer elektronisk bildstabilisering, korrigering för kromatisk aberration och direkt manuell fokus.

Närgränsen är 0,12–0,19 m (11,6–19,1 cm), filterdiametern 67mm,

Sigma 10-18mm f/2,8 DC DN Contemporary finns tillgängligt under slutet av oktober. Priset är 8 600 kronor inklusive moms.