Prylnyhet

Två ljusstarka och stabiliserade gluggar från Tamron

Tamron bestämde sig för att bygga två objektiv som skulle matcha de mest högupplösta systemkamerorna på marknaden. Trots både bildstabilisering och stor bländare ville de hålla ner storleken, och enligt specifikationerna ska de ha lyckats med det. Frågan är så klart hur de presterar i verkligheten.

Tamron har tidigare gjort sig kända för sina zoomar, bland annat den nya 15-30 och den något äldre 70-200, mest för att de nästan enbart haft zoomar i sin repertoar. Förutom sitt fasta 90 millimeters makro som också varit populärt blänad många. Nu adderar de två fasta objektiv till sin samling, SP 45mm F/1,8 Di USD VC och SP 35mm F/1,8 Di USD VC.

SP står för Superior Performance, vilket är namnet på Tamrons serie med högst prestanda. Tamron benämner dessa två som de "två första" i den nya SP-serien, så vi kan troligen vänta oss flera objektiv med en liknande målgrupp.

Finns ute i oktober

35-millimetersobjektivet väger runt 450 gram (det skiljer ett tiotal gram mellan Nikon- och Canonfattningen) och 45:an väger runt 520 gram (även här skiljer vikten något mellan Canon och Nikon). Båda objektiven kommer till Nikon, Canon och Sony. Men Sony-versionerna får klara sig utan bildstabilisering då det finns i kamerahusen.

Båda objektiven ska finnas till försäljning i oktober. Några priser har vi ännu inte.