Nyhet

Adobe förbättrar ytterligare

Efter att ha lyssnat på önskemål från användarna av den första betaversionen av Lightroom, så släpper nu Adobe nästa betaversion av det kommande programmet, som fotograferna ska ha svårt att klara sig utan enligt Adobe.

Publicerad

De nya förbättringarna som Adobe gjort innefattar bl.a. att koden nu är universell och att den således går att köra på såväl macintosh som Apples intel-baserade datorer. Vidare kan man nu beskära och räta upp bilder i framkallningsmodulen, samt även lägga till musik i sina bildspel. Ytterligare förbättringar är t.ex. att man kan skapa nästlade nyckelord för att enklare kunna organisera sina bilder.

Beta 2 har även förbättringar i kommunikationen till Photoshop, när man vill göra korrigeringar i bilderna. Adobe har förbättrat hanteringen av metadata och Lightroom klarar nu av att både importera och exportera XMP metadata (finns dock vissa kända problem, som inte är lösta ännu). Även några av de senaste Nikonmodellerna; D2X, D2Hs och D50 har fått bättre support för vitbalansen.