Utställning

Cooper & Gorfer och Avedon sällskapar på Hasselblad Center

Cooper & Gorfer: Child Line

Konstnärskollektivet Cooper & Gorfer har väckt stor uppmärksamhet i fotovärlden med sina digitala bilder i gränslandet mot måleriskt collage. Nu har man fått sin första separatutställning på prestigegalleriet Hasselblad Center i Göteborg. Under utställningstiden visas även 69 bilder av Richard Avedon.

Publicerad

Cooper Gorfer består av Sarah Cooper och Nina Gorfer som tillsammans driver STUDIO SEEK i Göteborg. 2006 kom deras första bok: Volume 01 Iceland, vilken senare följdes av Volume 2 Qatar. Den här gången är det Kirgizistan som står i centrum för SEEK:s undersökningar. Som vanligt har idéerna blivit till och förverkligats genom nära samtal med personerna de porträtterar. I samband med utställningen släpps också deras nya bok: Volume 03 Kyrgyzstan.

The Blue Shola

Under utställningstiden som pågår till och med 15:e maj visas även 69 bilder av mästerfotografen Richard Avedon i den så kallade Gallerigången. De 69 bilderna donerades av Avedon till Hasselbladstiftelsens fotografiska samling i samband med att han fick Hasselbladspriset 1991.

Läs mer om STUDIO SEEK här.

Läs mer om utställningen här.