Nyhet

Sony blir både större och mindre

Sony har ändrat formen helt på sin W-serie åt det mer traditionella hållet. Detta eftersom efterfrågan på små och tunna kameror ökar hela tiden. Trots att den nya W-serien är mindre så är de utrustade med en 2 respektive 2,5 tums (W50) LCD-display.

Publicerad

Båda modellerna har en upplösning på 6 megapixlar och är utrustad med Sonys Clear RAW teknologi, vilket inte skall förväxlas med råformat utan är Sonys brusreduceringssystem. Sony hävdar att detta ger lågt brus i bilderna upp till ISO 1000. Zoomobjektivet kommer som vanligt från Carl Zeiss och är på 3x, med ett omfång på 38-114mm.Båda modellerna är förpackade i ett skal av aluminium med utfrästa detaljer, vilket ger en hållbar kamera med ett attraktivt utseende.

Bättre prestanda

Förutom Sonys Clear RAW teknik finns även Sonys Real imaging processor, som gör uppstarten snabbare, gör att batteriet räcker längre och ger bättre AF-prestanda. Batteriet sägs räcka till 400 bilder (W30). Båda kamerorna har 32MB internminne och använder naturligtvis Sonys egna Memory Stick duo/Memory Stick Pro duo.

Intuitiva menyer

Många har kanske förundrats över alla dessa symboler som finns på dagens kompaktkameror. Därför har Sony nu, precis som en del andra tillverkare lagt till en förklarande text, som syns på displayen när man väljer programläge. Denna funktion kan stängas av när man blivit mer van vid de olika lägena.

Det svenska riktpriset är ännu inte känt, men med ett rek. ca pris på $230, respektive $250 (W50) så bör det hamna på runt en 2500 kr i Sverige.