https://www.kamerabild.se/fotoskolor/fotografering/skola-s-skapar-du-magiska-stilleben
381549
Fotografering
Fotografering

Skola: Så skapar du magiska stilleben

Totalbetyg

Är du en fotograf som hittar bilder, eller en fotograf som utformar egna bilder? Strunta i slumpen, få total kontroll på detaljerna och styr resultatet in i minsta bildblänk. Bengt O Pettersson med över 22 år i stillebenvärlden ger dig sina bästa tips.
  • Publicerad 8 år 5 månader
    2011-02-14 16:23

Någon månad innan alla hjärtans dag skickas katalogerna ut. I skyltfönster och på tv-reklamen dyker de också upp med jämna mellanrum. Perfekta blanka ytor med ett lockande glimmer som vänder sig direkt till vår fåfänga. Det spelar egentligen ingen roll om metallen är tänkt att trä på ringfingret eller om det ska lysa upp familjens kvällsmåltid. Blankt och glänsande är lika med snyggt och välskött.

Metall är dessutom effektfullt på bild. Tyvärr är det även ruskigt svårt att fotografera. En blank yta reflekterar omgivningen, inklusive objektivet, kamerahuset, ljuset, fotografen och eventuella andra prylar som står runtomkring. En vanlig fråga från fotografer som precis ska börja plåta smycken är hur katten man bär sig åt för att rensa metallen från dessa störande speglingar.

Bifogade filer