Nyhet

Första intrycket: Nokia 6220 Classic

Den ser inte mycket ut för världen. På ytan verkar Nokia 6220 Classic vara lite av en dussinmobil, men den imponerar. Framförallt tycker jag blixten till kameran på fem megapixel är ovanligt bra.

Det var inte länge sedan som gps, fem megapixel och blixt var förbehållet de riktiga värstingmobilerna. 6220 Classic signalerar redan med sitt namn att det handlar om en massmarknadsprodukt. Trots att tillnamnet Classic egentligen hänvisar till att telefonen är av så kallad candybar-modell så är det lätt att associera Classicnamnet till en lätt uppgradering av en äldre telefon. Och utseendet på telefonen gör egentligen ingenting för att späda på förväntningarna.

Förväntningarna kommer först när man helt enkelt börjar använda telefonen, för den är betydligt häftigare än den ser ut. Det handlar ju rent tekniskt om en smartphone med ett riktigt slimmat format. Den är verkligen liten och trots det riktgit kompetent, både vad gäller kamera, blixt och övrigt användande, lite av ett maskerat mobilmonster.

Gps finns alltså inbyggt och nu har Nokia förenklat det ännu lite mer. På sidan finns en särskild lampa som blinkar när telefonen söker efter sin position och lyser i fast sken när man har kontakt med satelliterna så att positionen är känd.

Ett fullständigt test på 6220 Classic kommer inom kort här på webben och i kommande nummer av tidningen Mobil.

Källa: Mobil.se