https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/frankrikes-president-st-mmer-fotograf
545670
Fotografer
Fotografer

Frankrikes president stämmer fotograf

Emmanuel Macron under en konferens innan han blev president.

Totalbetyg

Frankrikes president Emmanuel Macron har lämnat in en stämningsansökan mot en fotograf som var lite för påflugen under presidentens semester.

Den franske presidenten, Emmanuel Macron ville semstra lite mer privat än sina föregångare (som i bland till och med bjudit in pressen på sian resor), och ansträngde sig för att hålla sitt resmål heligt. han avslöjade inte mer än att det skulle vara någonstans i Frankrike. Presidentparet valde att semestra i Marseille och trots att praet försökte hålla låg profil avslöjades deras semesterplaner för papparazzifotografer. När fotograferna började flockas fick presidentens säkerhetsvakter arbeta hårt för att hålla dem på avstånd.

En fotograf tog dock det hela ett steg längre och förföljde bland annat presidentparets bil på en motorcykel på ett sätt som, av franska myndigehter, beskrevs som vårdslöst och farligt. Fotografen ska även ha tagit sig in i bostaden där presidenten vistades under sin semester. Vilket ledde till att presidenten lämnade in sin stämningansökan mot fotografen. 

Fotografen har senare uttalat sig i tidningen VSD och sagt att när han greps och placerades i häktet så behandlades han "som en brottsling", polisen gick igenom hans kameraväska och kontrollerade hans utrustning. 

 

 

 

 

 

167315513313063_1622059287838671