Prylnyhet

Olympus ED 300mm 1:4.0 IS PRO – stabilare än någonsin

I samband med CES-mässan lanserar Olympus ett nytt teleobjektiv, brännvidden på 300 millimeter motsvarar 600 i fullformat och tillsammans med toppmodellerna i deras OM-D-serie får man en bildstabilisering som ger möjlighet till sex stegs längre slutartid.

Om det nya ED 300mm 1:4 IS PRO används tillsammans med antingen OM-D E-M1 eller OM-D E-M5 Mark II så får du hela sex stegs bildstabilisering vilket nästan gör stativfästet som finns till objektivet överflödigt. I alla fall när det kommer till vanlig fotografering.

Objektivet är som många andra till det mindre formatet mft förhållandevis lätt och smidigt. Vikten ligger på 1270 gram, 200 gram extra om man använder stativfästet, och längden är 227 millimeter.

Stativet har tre knappar, den ena styr objektivets stabilisering, den andra väljer fokusområde och den tredje är en programerbar fn-knapp som kan användas för att styra 27 olika funktioner.

Skulle man tycka att brännvidden inte räcker finns det även en telekonverter på 1,4x som tillbehör.

Liksom Olympus andra toppmodeller är objektivet skyddat mot fukt, damm och kyla. ED 300mm 1:4 IS PRO kommer ut på marknaden i mars och kommer då att kosta 25990 kronor.