https://www.kamerabild.se/nyheter/prince-f-rbj-d-fotografering-bilder-togs-nd
525586
Nyheter
Nyhet

Prince förbjöd fotografering – bilder togs ändå

Aftonbladet publicerade läsarbilder från Prince konsert i Stockholm.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/550603.jpg?itok=dYQ-5cHq', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/550603.jpg?itok=dYQ-5cHq', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/550603.jpg', w: 740, h: 461, title: 'Aftonbladet publicerade läsarbilder från Prince konsert i Stockholm. ' },]

Totalbetyg

När Prince framträdde på Stockholm music & arts i helgen så rådde totalt fotoförbud. Men det hindrade inte publiken från att ta bilder, som sedan hamnade i flera tidningar.

Allt fler artister inför fotoförbud på sina konserter. Vi har tidigare skrivit om hur pressfotografer portas från Beyonces konserter. Och när Prince spelade på Stockholm music & arts i helgen var det totalt fotoförbud, alltså varken press eller publik fick ta bilder. Men det hindrade inte människor från att ändå ta upp mobilen och fotografera världsstjärnan. Bilderna hamnade sedan i flera tidningar, såsom Aftonbladet och Expressen, eftersom det inte är något förbud mot att publicera.

Lasse Hejdenberg är ordförande i Pressfotografernas klubb och har själv fotograferat många konserter under sin fotokarriär. Han säger till Resume.se att fotoförbud är helt onödiga.

– Det är sällan artisterna själva som kräver fotoförbud. Det är deras management som på något sätt försöker göra artisterna viktiga genom förbuden. Men effekten blir snarare den motsatta. Fotoförbudet är faktiskt ganska obegripligt i dag, säger han till Resume.se.

Ämnen