https://www.kamerabild.se/nyheter/program/nya-photoshop-elements-15-f-renklar-bildredigeringen
programvara

Nya Photoshop Elements 15 förenklar bildredigeringen

Adobe uppdaterar Photoshop Elements och Premiere, till version 15. Bland nyheterna hittar vi bland annat fler guider för bildredigering och automatiserade filter.

Adobe Photoshop Elements riktar sig till hobbyfotografer, och har nu än en gång finslipat arbetsflödet för de som inte arbetar professionellt med bilder.

Bland annat har Elements Organizer, den del där du taggar och sorterar dina bilder, blivit smartare. Sökfunktionen har förbättrats, redigeringsfunktionerna har stöd för fingermanövrering, taggarna har blivit smartare med kategorier, samt att det går att justera flera bilder på en gång.

Nyheterna som vi hittar i nya Elements 15 jämfört med föregående version är flera, men i stort är nyheterna att du nu snabbare kan redigera bilder genom guider och förinställda filter.

 

Speed Pan – tillför en rörelseoskärpa i bilden.

 

Nyheterna

  • Photo Text konverterar foton till snygga visuella texter med skuggor. Funktionen passar användare som gör collage eller liknande.
  • Guidad redigering i fem steg. Löser komplicerade arbetsuppgifter på ett enkelt sätt med instruktioner steg-för-steg.
  • Painterly omvandlar foton till konstverk  som användare kan skriva ut eller dela på sociala medier.
  • Effects Collager tillför många olika effekter till samma foto. Det finns ett brett utbud av mallar och teman att välja på.
  • Speed Pan tillför en så kallad ”motion blur” till motivet för att skapa dramatisk effekt.
  • Frame Creator skapar passande ramar till dina favoritfoton, som sedan sparas i ditt arkiv.
  • Adjust Facial Feature tillåter justeringar av både egenskaper och uttryck i ansiktet.
  • Enhanced Filter Gallery  är upplagt för att ge kreativiteten en skjuts och skapa nya utseenden med hjälp av filter och andra detaljer.

 

Också Premier Elements 15 har fått nyheter, bland annat lagereffekter för film, disborttagning, matchning av musikfilers längd, ansiktsdetektering samt videocollage för sociala medier.

 

Haze Removal – tar bort dis från bilden.

 

Abobe Photoshop Elements 15 och Abobe Premiere Elements 15 till Windows och Mac är tillgängliga från och med i dag och kostar tillsammans 1325 kronor, eller separat för 875 kronor.

 

Taggar